Zaščita računalnikov pred virusi

Računalnik, povezan v internet, je brez ustrezne zaščite proti računalniškim virusom in črvom izredno ranljiv. Vsem, ki se povezujete v internet z računalniki, na katerih imate računalniški program za vsakodnevno delo v ordinaciji, svetujemo nakup programa za protivirusno zaščito. Tak program, ki finančno ni velik zalogaj, vam lahko prihrani marsikatero težavo in glavobol. Zavedati se je namreč potrebno, da se življenska doba nezaščitenega v internet povezanega računalnika ne šteje v dnevih ampak minutah. Ob napadu dovolj uničujočega virusa so v tem času podatki na vašem računalniku lahko popolnoma neuporabni.
Priporočamo naslednje antivirusne programe:

Antivirusne programe lahko dobite v vsaki bolje založeni računalniški trgovini.

Vsem uporabnikom kabelskega interneta, ADSL/VDSL ali optičnih povezav posebej priporočamo uporabo požarnega zidu. Okolje Windows XP ima že v operacijski sistem vgrajen požarni zid, treba ga je samo še vklopiti, vendar uporabnikom hitrih povezav na internet priporočamo nakup posebej za to namenjene napravice (ADSL Router), saj so taki požarni zidovi boljši in delujejo neodvisno od sistema in ga ne upočasnjujejo.

Uporabniki, ki uporabljate sistem kartice on-line sledite tudi varnostnim priporočilom, ki so objavljeni na spletnih straneh ZZZS