Poskrbite za varnost poslovanja

Medicinske aplikacije Audax so izdelane s poudarkom na varnosti in nemoteni uporabi. Kljub temu je izjemnega pomena, da pogoje za nemoteno uporabo programske opreme zagotovi tudi uporabnik.

Napisal Peter Kobal, 09.04.2018 v Nasveti & triki

Medicinske aplikacije Audax so izdelane s poudarkom na varnosti in nemoteni uporabi. Kljub temu je izjemnega pomena, da pogoje za nemoteno uporabo programske opreme zagotovi tudi uporabnik.

Naše medicinske aplikacije so izdelane za operacijske sisteme Windows od verzije Windows 7 naprej, uporabo starejših verzij, kot sta XP in Vista, pa odsvetujemo, saj proizvajalec Microsoft za ta dva sistemov več ne nudi podpore.

Dobro je vedeti tudi, da bo FURS od 30.6.2018 prenehal s podporo protokola TLS0 za potrebe davčnega potrjevanja računov. Naprednejši TLS protokoli na XP in Visti niso podprti, zato davčno potrjevanje z uporabo teh dveh operacijskih sistemov po tem datumu ne bo več mogoče.

Za varno uporabo računalnika vam svetujemo, da redno skrbite za nadgradenje operacijskega sistema, ker so Vaši računalniki stalno povezujani v internet (davčna potrjevanje, KZZ on-line,...), pa vam svetujemo tudi nakup programa za protivirusno zaščito. Priporočamo naslednje antivirusne programe:

  • NOD32 Slo
  • BitDefender Slo
  • Norman F-Secure
  • Kaspersky lab
  • Panda Antivirus

Antivirusne programe lahko kupite v vsaki bolje založeni računalniški trgovini ali pri svojem ponudniku internetnih storitev. Priporočamo tudi uporabo požarnega zidu. Uporabniki, ki uporabljate sistem kartice on-line svetujemo, da sledite varnostnim priporočilom, ki so objavljeni na spletnih straneh ZZZS.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.