Novica

S pomočjo EU-skladov razvijamo Audax Cephbot

Audax Cephbot je projekt razvoja inovativne platforme za opravljanje kefalometričnih analiz, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Peter Kobal, 21.05.2019

branja

Naziv RRI projekta: Razvoj inovativne platforme za opravljanje kefalometričnih analiz

Audax Cephbot Kratica projekta: Cephbot

Trajanje projekta: 06. 12. 2018 – 05. 12. 2020

Predvideno sofinanciranje projekta: 266.675,26 EUR

Audax je podjetje s 24-letnimi izkušnjami s področja sodobne medicinske informatike, ki razvija inovativno programsko opremo za medicino. Ena od kliničnih aplikacij, ki jo razvija podjetje Audax, je programska oprema AudaxCeph, ki pomaga zobozdravniku – ortodontu ali maksilofacialnemu kirurgu določiti stopnjo nepravilnosti trdih in mehkih tkiv na glavi pacienta. Razvojne izzive in poslovno priložnost vidimo v projektu Audax Cephbot, katerega bistvo je v vzpostavitvi inovativne spletne platforme, ki bo namenjena avtomatizirani izdelavi kefalometričnih analiz, ki bodo pomenile ključno informacijsko podporo prodaji storitev ortodontske kefalometrije. Obstoječa rešitev AudaxCeph za kefalometrijo gre korak naprej od tipičnih namenskih programov, vendarle pa ima trenutni sistem omejitve, ki jih želimo z novim razvojnim projektom Audax Cephbot izboljšati. Z drugačnim pristopom želimo tehnologijo narediti še bolj napredno in učinkovito.

Audax bo s spletno platformo Audax Cephbot postal najnaprednejši in najkompletnejši ponudnik rešitev medicinske informatike za kefalometrijo na svetu. V portfelju aplikacij bodo rešitve instalirane izključno na kliniki (on premises) in tudi on-line rešitve. S tem se bo silovito povečal krog naših kupcev. Audax-ove tehnologije bodo zanimivejše za tuja podjetja in sodelovanje z njimi. Razviti projekt bo zanimiv za zobozdravnike/ortodonte in čeljustne kirurge. Ortodontske storitve izvajajo specialisti ortodonti in splošni zobozdravniki. Slednji navadno niso kupci programskih rešitev za kefalometrijo, ker imajo ortodontskih primerov malo. Spletna rešitev jim bo omogočila, da dobijo pomemben element diagnostike narejen v skladu s pogostostjo primerov, kar širi nabor potencialnih uporabnikov storitve. Do razvojne ideje s tržnimi potenciali je podjetje Audax prišlo na podlagi informacij številnih strank z vsega sveta, ki jim že zdaj trži svojo programsko opremo. Dodatni potencial za trženje projekta Audax Cephbot so tudi javne raziskovalne organizacije. 40 fakultet že sedaj uporablja našo programsko opremo za kefalometrične analize in downstream aplikacije. Z izvedbo projekta bomo odprli nova prodajna kanala (opravljanje storitev izdelave kefalometričnih analiz, prodaja aplikacije za downstream uporabo analiz (plan, predikcija simulacija zdravljenja)).

Projekt Audax Cephbot je razvojni projekt, ki sodi v širše prednostno področje 2.1. Zdravo in bivalno okolje in v prvo prednostno področje uporabe S4, to je Pametna mesta in skupnosti. Razvojni projekt Audax Cephbot se v celoti nanaša na dva cilja v skladu s S4 in na oba specifična cilja Strateško razvojnega partnerstva (SRIP) fokusnega področja Pametna mesta in skupnosti (PMiS), ki je bil sprejet junija 2017. Na horizontalni ravni se projekt navezuje tudi na prednostno področje S4 2.3.2 Zdravje – medicina.

Več na spletni strani evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Oznake
Novica

Preberite še

Novica
Preklopite na eRačun z rešitvijo AudaxE-račun in bizBox

Še ne poslujete z eRačuni? Vas čaka kup računov, ki jih morate še izdati in poslati? Naj vas še enkrat spomnimo na rešitev v naši programski opremi.

Novica
Programer m/ž

Medse vabimo sodelavca/-ko, ki razume potrebe in zahteve uporabnikov programskih rešitev, pozna trende in zna poiskati konkretne rešitve za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Zaposlitev
Produktni vodja za rešitve s področja medicinske informatike (m/ž)

Medse vabimo sodelavca, ki razume potrebe in zahteve uporabnikov programskih rešitev, ki ima občutek za marketing, izkušnje iz vodenja ter izkušnje s celovitim spremljanjem rešitev skozi življenjski cikel.