Spoznajte pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov

Skladno z našo zavezo visokim kriterijem varovanja osebnih podatkov smo imenovali pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki bo bdela nad procesi, ob katerih se z njimi srečujemo.

Napisal Peter Kobal, 28.05.2018 v Novica

V našem podjtju varovanju osebnih podatkov posvečamo veliko pozornost, s sprejetjem uredbe GDPR pa na tem področju uvajamo dodatne ukrepe, s katerimi bodo osebni podatki, ki prihajajo v stik z našo programsko opremo, še bolje zaščiteni.

Eden od takšnih ukrepov je imenovanje pooblaščene osebe za varovanje osebnih podatkov (DPO). To vlogo bo za naše podjetje prevzel mag. Miha Ocepek. 

Mag. Miha Ozimek je opravil podiplomski specialistični študij informacijske varnosti s področja standardov informacijske varnosti in uvajanja politik varovanja informacij v organizacije, trenutno pa je na delovnem mestu "vodja operacij preverjanja informacijskih tehnologij" zaposlen v SiQ Ljubljana. Poleg tega sodeluje še z IP-RS pri pripravi organizacij na izvajanje dela skladno z določili zakonodaje (ZVOP-1, ZEKOM-1, ZVDAGA, itd).

Več informacij o našem DPO najdete na tej povezavi.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.