Uporabljate davčne blagajne? Pravočasno zamenjajte operacijski sitem.

Finančna uprava Republike Slovenije opozarja, da po 30. juniju 2018 ne bo več možno davčno potrjevati računov z uporabo protokola TSL 1.0, ki se uporablja na Windows XP.

Napisal Peter Kobal, 09.04.2018 v Nasveti & triki

Finančna uprava Republike Slovenije bo 30. 6. 2018 onemogočila uporabo protokola TLS 1.0, ki ga uporablja operacijski sistem Windows XP. S tem želijo na FURS omogočiti minimalno raven varnosti v komunikaciji odjemalcev s FURS sistemom za davčno potrjevanje računov.

V kolikor uporabljate operacijski sistem Windows XP, vam priporočamo, da ga nadgradite na novejšo verzijo, ki omogoča uporabo naprednejših varnostnih protokolov.

V kolikor želite preveriti skladnost vaše programske opreme s sistemom za davčno potrjevanje računov, se lahko obrnete tudi na naš center za tehnično pomoč.

Povezane vsebine


Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.